יום ראשון, 16 ביולי 2017

גבינות בוטיק יוקרתיות זה בארי




גבינות זו אהבה גדולה שלי .
אני נמנעת מגבינות כיוון שהילדה האמצעית שלי אלרגית לחלב ומוצריו ולכן לא מכניסה
הביתה ולא אוכלת בחברתה שום מוצר חלב,עם זאת אני מתגרה בטירוף כשעוברת במחלקה
החלבית בסופר או רואה פרסומות לגבינות.
בעיקר כאלו שהן מיוחדות,גבינות בוטיק...
פעם ב, אני חוטאת ומכניסה הביתה דברים איכותיים ואותם אני אוכלת בשעות הערב המאוחרות
בערב רומנטי עם בעלי.
כן... על כלים חד פעמיים .
בשבוע שעבר התוודענו למחלבה שלא הכרנו לפני -מחלבת בארי מקיבוץ בארי.

במחלבה גבינות פרימיום המיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים תוך שימת דגש על אפיון האזור 
ומיצוי התכונות והטעמים הייחודיים של הגבינות . הגבינות מתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה 
מיוחדים, בעלי טמפרטורה ולחות מבוקרים המאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן.
מחלבת בארי הינה מחלבת בוטיק לייצור גבינות פרמיום הקיימת מזה 25 שנה. היא מתמחה בגבינות קשות וחצי 
רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר ובעלת סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו 
הבולטים של האזור (כלנית, גררית, בשור ועוד). הגבינות הן ייחודיות מאפיינות אותה בלבד ואת האזור והחומרים. 
אופי המוצרים נקבעים ע"י המחלבה בלבד בעיקר מהסיבה שחומרי הגלם שונים לחלוטין. הגבינות במחלבה מיוצרות 
מחלב בקר מלא בלבד בשיטות מסורתיות ובעבודה ידנית. 
במחלבת בארי השיקו שירות חדש ומקסים בעקבות המעבר של המוני אנשים לקניות ברשת-
שיווק אינטרנטי ישיר של גבינות הבוטיק המצוינות תחת הסלוגן  "פשוט גבינה מצוינת, מדלת המחלבה לדלת ביתך". 
מדובר בחנות on lineלרכישת גבינות ומוצרי המחלבה, באמצעות המיזם מציעה המחלבה לצרכנייה גבינות בוטיק 
איכותיות מבלי לצאת מהבית, ומבלי להתפשר על הטעם.
הגבינות מגיעות ארוזות במארז מיוחד השומר על קור.


בין הגבינות של מחלבת בארי :  
נגב בסגנון אדאם- גבינה חצי קשה בסגנון אדאם מתאימה לסנדביצ’ים או לטוסטים וכתוספת לפשטידות ומאפים
אשכול בסגנון אמנטל -גבינה חצי קשה בסגנון אמנטל שוויצרית. הגבינה מיושנת למשך 3-4 חודשים ובתקופה זו 
היא מפתחת את החורים האופייניים לה.לגבינה טעם מעודן עם מתיקות אגוזית. מתאים לטוסטים וסנדביצים
בשור בסגנון רוקפור- גבינת עובש כחול הגבינה מיושנת למשך 3- חודשים ומפתחת עורקים כחולים המעניקים 
לגבינה חריפות עדינה. מתאים לפלטות גבינה, לסלטים של עלים ירוקים, לבישול של רטבים וסתם לנשנוש בליווי 
פירות או שתייה חריפה. זוכת מדליית כסף בקטגורית גבינות כחולות בתחרות גבינה 2009
סחף בסגנון מנצ'גו - גבינה קשה בסגנון ספרדי. קליפת הגבינה מצופה בשמן זית והיא מיושנת בין 6 חודשים לשנה. 
לגבינה מרקם קשה וטעמה עז.הגבינה מתאימה לפלטות גבינה, כתוספת לצד שתייה חריפה, כתוספת פרוסות לסלט 
ירוק או כתוספת תבלין בתוך מאפים ומצוינת לגירוד על פסטה.זוכת מדליית זהב בקטגורית גבינות ספרדיות בתחרות 
גבינה 2009.
כלנית בסגנון קממבר גבינה בסגנון קממבר לגבינה עובש לבן עדין וקטיפתי על הקליפה הגורם לתוך הגבינה להבשיל 
ולקבל מרקם קרמי רך ועדין
גררית בסגנון גאודה גבינה חצי קשה בסגנון גאודה. הגבינה מתיישנת כ- 5 חודשים לפני השיווק. לגבינה ציפוי פלסטי 
ששומר על הגבינה מפני האוויר החופשי ומונע התייבשות לגבינה צבע כתום בהיר וטעם פיקנטי עדין מתאים לאירוח 
על מגש גבינות, לסנדביצ’ים ולהקרמה על מאפים. זוכת מדליית ארד בקטגורית גבינות עולם בתחרות הגבינה 
הישראלית 2009.

הגבינות מגיעות ארוזות הרמטי עם שמירה על הקור ולטמי הן מומלצות עם בירה צוננת או יין מעולה וחמוצים .
תנסו,תודו לי אחרי :) 

*את החמוצים שלנו אני קונה בעיקר בסאסי חמוצים בשרונה תל אביב.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה