יש שני מוטיבים שחוזרים בקביעות אצלי במטבח והם- מתכונים נטולי חלב שאלרגיים לחלב יכולים
לאכול וליהנות (כמו הבת הפרטית שלי ) ועל הדרך גם שומרי הכשרות נהנים כאן (כי איזה כיף
זה שיש מאכלים מעולים שאפשר לאכול אותם בסמוך לארוחה בשרית ) .
והמוטיב השני הוא מתכונים לi-cake , כי הרי אני מכורה למכשיר הקטן והשובב הזה.
והנה ראש השנה מתקרב בצעדי ענק וכרגיל אני אחראית על הקינוחים ,ישבתי וחשבתי מה אכין
השנה ובמה אחדש ואפתיע שיהיה טעים ומרשים ושכולם ילקקו את האצבעות.
עוגת דבש היא בנאלית מדי ובא לי משהו מפואר יותר,מתוחכם ,עם זאת משהו שקל להכין .
אז חשבתי וחשבתי ופתאום חשבתי על העוגה הקלאסית -עקיצת הדבורה, הרי זו עוגה שעונה בול
על ההגדרות שלי, מתאימה לראש השנה ,מתוחכמת ומפוארת.
אז החלטתי לשנות ,לשדרג ,לעשות אותה אחרת,כמו שאני אוהבת...
אז עשיתי ניסויים והגעתי למתכון סופי ומנצח.
מיני עקיצת הדבורה במולטיקייק.
מצרכים:
לקאפקייקס-
2.5 כוסות קמח תופח
1/3 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס מים פושרים
למילוי וציפוי-
100 גרם מחמאה/מזולה בטעם חמאה
4 כפות גדושות של דבש
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
שמנת צמחית להקצפה
איסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
בקערה גדולה נערבב את כל החומרים לבלילת הקאפקייקס לקבלת בלילה נוזלית ואחידה.
בינתיים נחמם את מכשיר המולטיקייק.
נוציא את הקאפקייקס המוכנים ונמתין שיתקררו.
נכבה את האש ונמתין לקירור קל. זהירות לא לגעת-רותח!
נחתוך את הטופ של הקאפקייקס- הכובע העליון כאשר היחס הוא שליש (טופ) ושני שליש
ונרכז את כל הראשים (טופים) בצלחת אחת ואת החלקים התחתונים בנפרד.
על החלקים העליונים ניצוק את השקדים בדבש וחמאה שלנו ברגע שהתקררו טיפה.
נשאיר לכמה דקות שיתקרר.
בינתיים נקציף שמנת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת עמידה,נכניס לשקית זילוף
ברגע שהתקרר והתקשה מעט האוטב/טופי והשקדים נשים את הטופ על הקאפקייק עם הקצפת
עוגות קטנות ואישיות, ממכרות בטירוף!
קינוח שיפתיע וידהים את כל האורחים ויושבי השולחן.
*כוס=כוס חד פעמית שקופה של שתיה קרה.
*כמות קאפקייקס לפי החומרים הנ"ל- 24 קאפקייקס.
*המתכון פרווה לחלוטין ומתאים לאלרגיים לחלב.
*טבעונים מוזמנים להחליף את הביצים בתחליפי ביצה ואת הדבש בסילאן- יוצא מעולה.
למי שאין מולטיקייק - אפשר להכין גם בתנור - אותו התהליך וליצוק למנג'טים מספר 2
ולתנור שחומם ל175 לכ-20 דקות(עד הזהבה מלאה).
מדהים.מוסבר ונראה הכי טוב שיש...תודה רבה, שנה טובה
השבמחקתודה רבה וחג שמח
מחקתודה רבה! נראה מעולה! כמה זמן אפשר להכין לפני? אפשר לשמור בקירור או בהקפאה ורק להוסיף את הקצפת לפני ההגשה?
השבמחקאפשר בהחלט לשמור בקירור או הקפאה ולהפשיר לטמפ חדר לפני הגשב. את הקצפת מומלץ לשים בסמוך להגשה. תהנו
מחקתודה רבה, נראה טוב! ילך גם כחלבי - חמאה ושמנת מתוקה?
השבמחקבהחלט! שנה טובה
מחקבהחלט! שנה טובה
מחקהעוגות יוצאות רטובות או שאפשר להרטיב אותן קצת עם מי סוכר?
מחקהעוגות לא רטובות,אם את אוהבת אותן רטובות תוכלי להוסיף מי סוכר
מחקהעוגות לא רטובות,אם את אוהבת אותן רטובות תוכלי להוסיף מי סוכר
מחקהיי, נראה מעולה!! איך אפשר להכין את המתכון כחלבי?
השבמחקהיי, נראה מעולה!! איך אפשר להכין את המתכון כחלבי?
השבמחקבקאפקייקס שימי חלב במקום מים,בטופי שקדים חמאה במקום מחמאה ובקצפת שימי חלבית במקום הצמחית
מחקבאיזה שמן אפשר להשתמש?
השבמחקלקאפקייקס קנולה.
מחקךטופי שקדים מחמאה או חמאה
מה המינון בכוס מבחינת משקל בבקשה??
השבמחקהיי ענבל,הכוונה היא לכוס חד םעמית שקופה של שתיה קרה.
מחקמבחינת משקל לא בדקתי,בהמשך אוכל לעדכן
היי ענבל,הכוונה היא לכוס חד םעמית שקופה של שתיה קרה.
מחקמבחינת משקל לא בדקתי,בהמשך אוכל לעדכן
תודה על המתכון.
השבמחקהאם ניתן להקפיא את הטופים עם השקדים ולהשאיר מילוי קצפת לרגע האחרון?
היי, כן אבל צריך לחמם את הטופים לפני הגשה בכדי שהשקדים והטופי לא יהיו קפואים.
מחקחג שמח
היי, כן אבל צריך לחמם את הטופים לפני הגשה בכדי שהשקדים והטופי לא יהיו קפואים.
מחקחג שמח
היי,נראה מעולה.
השבמחקהאם ניתן לאפות בתנור כקאפקייק או שזה מתאים רק למולטיקייק
בהחלט ניתן להכין גם כקאפקייקס .אותו המתכון רק לשים בעטרות ולתנור ל180 מעלות עד שנאפה והזהיב.
מחקכל השאר בדיוק אותן ההוראות
בהחלט ניתן להכין גם כקאפקייקס .אותו המתכון רק לשים בעטרות ולתנור ל180 מעלות עד שנאפה והזהיב.
מחקכל השאר בדיוק אותן ההוראות
מתכון מרשים. כדי לנסות אותו נחוץ לי לדעת במכשיר האיי קייק באיזה תבנית השתמשת. בתבנית המאפינס התחתית קטנה יותר ואילו בתמונה רואים 7 עיגולים גדולים למעלה ולמטה. לא מצאתי בחנויות תבנית זוגית שהכדורים גדולים למעלה ולמטה.אשמח לתשובתך.אני מעדיפה להשתמש באיי קייק
השבמחקשלום רב
השבמחקהאם אפשר להכין את העוגה בתבנית אחת? אם כן - מה הגודל שצריך והאם זמן האפייה משתנה?
תודה רבה, חג שמח