יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

סברינה בטעם של פעם במכשיר קאפקייקס

מאז שקניתי את המכשיר המשולב בו ניתן להכין קייקפופס, קאפקייקס
ודונאטס אני לא מפסיקה לחשוב ולהגות רעיונות למתכונים חדשים ומצוינים איתו.
היום אספר לכם על רעיון מצוין !! עם מתכון נדיר לסברינות .
כן כאלה כמו של פעם רק במקום באפיה - במכשיר המשולב .
משתמשים בפלטות של הקאפקייקס:

הסברינות עצמן פרווה וניתן לשים קצפת פרווה ויוצא מצוין. ניתן גם לשים
קצפת חלבית .לבחירתכם . אני תמיד מכינה גם וגם בגלל הילדה הקטנה
והאלרגית לחלב שלי :)

מצרכים לכ-20 סברינות

לסברינות-
3 בייצים- מופרדות,
כוס סוכר(חד פעמית),
2 כפות אינסטנט פודינג וניל,
2 כוסות קמח תופח (כוס חד פעמית),
חצי כוס שמן (כוס חד פעמית).

לסירופ-
3 כוסות מים ,
כוס סוכר,
כף רום (תמצית -לא אלכוהול).

לטופ:
2 מיכלי שמנת מתוקה- פרווה או חלבי לבחירתכם,
אינסטנט פודינג וניל ,
ריבת תות,
דובדבנים מסוכרים.

אופן ההכנה :


מקציפים חלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה .לאחר מכן מוסיפים את החלמונים,
אינסטנט פודינג,קמח ושמן . כאשר הבלילה אחידה מוזגים לתוך השקעים של הקאפקייקס
במכשיר המשולב.

*את השקעים יש לשמן- אני אוהבת לעשות את זה עם מברשת סיליקון אבל אפשר
בכל דרך שתבחרו- גם ספריי שמן.
כעבור 10 דקות מוציאים את הקאפקייקס המוכנים - לפי הצבע הזהוב.

בינתיים מכינים את הסירופ- בסיר קטן על הגז מרתיחים מים עם סוכר ולאחר שרתח
מורידים מהאש ושמים כף רום .
חותכים לקאפקייק את הראש/כובע/חלק עליון עגול- לא לזרוק- משתמשים בו.

מכניסים את הקאפקייק לתוך בריכת הסירופ, הופכים ומוציאים כאשר הוא ספוג לגמרי.

מניחים בצלחת הגשה ומוזגים עוד כף סירופ מעל.
מכינים את הקצפת-מקציפים 2 שמנת (צמחי או חלבי) עם אינסטנט פודינג אחד
ומכניסים לשקית זילוף.
מעל הקאפקייק מורחים כפית ריבת תות ומזלפים עם צנתר פרח לגובה - כמו גלידה.



את הכובע- החתיכת קאפקייק שנותרה טובלים גם כן בסירופ ומצמידים לקצפת בצד.
מעל שמים את הדובדבן והרי לנו סברינה מתוקה,טעימה וקלה להכנה .
מבטיחה לכם הנאה וטונות של מחמאות .

תהנו :)

לרכישת המכשיר-  http://www.icake.co.il



33 תגובות:

  1. יישר כח על ההסבר המפורט זה נראה מעולה תודה!

    השבמחק
  2. היי.
    האם אפשר להכין את הבלילה ערב קודם ולשים במקרר?
    וגם, את הסברינה צריך לטבול בסירופ כשהיא חמה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, את הבלילה אכן תוכלי להכין ערב לפני ולשמור במקרר.
      את הסברינות תוכלי לטבול כשהן חמות או פושרות .הסירופ צריך להיות חם .
      בהצלחה

      מחק
  3. תודה קארין הכנתי את המתכון שלך ורק שיניתי את הסוכר ל- כמו סוכר לסוכרתיים וזה שווה במידה... אהבתי לראשונה למדוד בכוס חד פעמית ... חחח.

    השבמחק
    תשובות
    1. לבנה אני שמחה שהכנת ויצא לך מוצלח :)
      תהני :)

      מחק
  4. הי הטבילה בסירופ צריכה להיעשות סמוך להגשה או שאפשר לטבול מראש ולשמור במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לטבול מראש ואף רצוי כי אי אפשר לזלף את הקצפת על הסברינה כשהיא עוד חמה ... לשמור בקירור עד ההגשה וסמוך להגשה אפשר לזלף את הקצפת

      מחק
  5. היי המתכון נראה מעולה. שאלה - כשמקציבים את החלבונים עם הסוכר צריך כמו להקציף לקצף יציב ורק אחכ להוסיף את החלמונים ויתר המרכיבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית, אכן כן - להקציף לקצף לבן ויציב (לא ברמת מרנג אלא עדין יותר) ואז להוסיף את שאר המרכיבים :)
      בהצלחה !

      מחק
  6. היי קארין, המתכון נראה נהדר. אם אני מכינה היום בשביל מחר, לטבול אותם בסירופ ולשמור במקרר עד מחר או בחוץ? מחר אזלף את הקצפת.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לילך,
      תטבלי היום ותשמרי במקרר עד מחר . את הקצפת מומלץ לסלף סמוך להגשה .
      תהנו :-)

      מחק
    2. היי קארין, מעדכנת שהכנתי את הסברינות אתמול כולל הזילוף. שמרתי בקופסא סגורה במקרר. הן יצאו פשוט מעולות וקצרו מלא מחמאות מהאורחים (היום). יצאו לי 27 סברינות. תודה רבה, שומרת את המתכון להבא (: חג שמח!

      מחק
    3. היי לילך, כיף לקרוא !!!
      תודה !!!
      שיהיה חג שמח ואת מוזמנת להמשיך לעקוב 💗

      מחק
    4. אני אשמח, איך עושים את זה? יש דרך להמשיך לעקוב?

      מחק
    5. יש לך אופציה לקבל את הפוסטים במייל - שימי לב מצד ימין יש "להשאר מעודכנים" ואת יכולה גם לעקוב בפייסבוק ושם אני גם כן מפרסמת :-)

      מחק
  7. מהמםםםם חייבת להכין
    הביצים גודל L?
    איך שסיימתי להכין את הבלילה לשמח ולמזוג בתבנית ? כמה מזגת חצי או 3/4 בשקע

    השבמחק
  8. מהמםםםם חייבת להכין
    הביצים גודל L?
    איך שסיימתי להכין את הבלילה לשמח ולמזוג בתבנית ? כמה מזגת חצי או 3/4 בשקע

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ריקי, כן ביצים L
      את הבלילה למזוג ישר לשקעים לאחר ההכנה .
      למזוג עד סוף השקע התחתון

      מחק
  9. היי קארין מתכון מעולה!
    אם אני רוצה להכין אותו בתבניות מאפינס בתנור לכמה זמן וכמה מעלות עליי לשים?

    השבמחק
    תשובות
    1. 180 מעלות לבערך 20 דקות בחום עליון ותחתון.
      תשימי לב שמזהיב ותבדקי עם קיבם שיבש בפנים.
      בהצלחה

      מחק
    2. 180 מעלות לבערך 20 דקות בחום עליון ותחתון.
      תשימי לב שמזהיב ותבדקי עם קיבם שיבש בפנים.
      בהצלחה

      מחק
  10. הסברינות נראות מצוין. אני מעוניינת להכין אתם לשבת בר מצווה של בני. אשמח לדעת מניסיון איזה שלבים להכין בחמישי ואיזה שלבים בשישי לפני ההגשה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תהילה,כיוון שהסברינות רטובות תוכלי להכין את הכל ביום חמישי ולשמור בקירור. תוכלי אפילו להכין לפני ולשמור בהקפאה ולהפשיר לפני הגשה. בכל אופן אם תרצי להכין בשלבים בכל זאת אז בחמישי תכיני את העוגות והסירופ ובשישי תוסיפי את הקצםת ותוסיפי גם עוד סירופ. מזל טוב

      מחק
    2. היי תהילה,כיוון שהסברינות רטובות תוכלי להכין את הכל ביום חמישי ולשמור בקירור. תוכלי אפילו להכין לפני ולשמור בהקפאה ולהפשיר לפני הגשה. בכל אופן אם תרצי להכין בשלבים בכל זאת אז בחמישי תכיני את העוגות והסירופ ובשישי תוסיפי את הקצםת ותוסיפי גם עוד סירופ. מזל טוב

      מחק
  11. הי. אפשר להקפיא בסיוןם ההכנה? כולל הקצפת? או שאת הקצפת כדאי להוסיף טרי...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי,אפשר להקפיא כולל את הקצפת,לוודא ששמת מי סוכר ברמה שהסברינה ספגה היטב. מומלץ להוסיף מי סוכר לפני הגשה.תהני

      מחק
    2. היי עדי,אפשר להקפיא כולל את הקצפת,לוודא ששמת מי סוכר ברמה שהסברינה ספגה היטב. מומלץ להוסיף מי סוכר לפני הגשה.תהני

      מחק