יום שני, 31 ביולי 2017

פיצה טבעונית טעימה ועמוסה בתוספות שמכינים בבית בקלות.



פעם בשבועיים לפחות הילדים שלי מבקשים פיצה.
מכיוון שהבת שלי אלרגית לחלב אנחנו לא יכולים לאכול פיצה בחוץ(גם לא להזמין פיצה
טבעונית כי הן נגעו בחלב) ולכן כל שנותר לנו זה להכין לבד בבית.
האמת,זה אפילו טעים יותר ....
הילדים אצלי אוהבים פיצה מבצק דק עם זיתים או בלי כלום (רק גבינה-אבל המון).
אנחנו המבוגרים לעומת זאת אוהבים עם המון המון תוספות.
אז מכינים את הבצק,מתפיחים,שמים רוטב,תוספות ואופים בתנור.קצת לפני שמוכן - מפזרים את הגבינות
וסוגרים לעוד 5 דקות.
וזהו. הפיצה מוכנה וטעימה .
רוצים מתכון מדויק?
ברור!
ולא לשכוח- להתפרע בתוספות - כי זה הכי שווה .




מצרכים :
קילו קמח מנופה,
2כפות גדושות שמרים,
כף סוכר,
כפית מלח,
2 כפות שמן זית ,
וכוס וחצי מים פושרים,
"גבינה צהובה מגוררת" משומשו
"גבינת ריקוטה" משומשו שגרדנו בפומפיה
תוספות לפי טעמכם - אני שמתי זיתים ירוקים,זיתי קלמטה,בצל,לבבות דקל,תירס ועלי בזיליקום טרי.
לגבי הבזיליקום אני מאד אוהבת את הטרי של "מרינה" מגיע ארוז ונוח לשימוש,העלים גדולים וטריים
ובכל גבעול יש יותר עלים מבכל בזיליקום שהשתמשתי בעבר.

*כוס=כוס חד פעמית שקופה של שתיה קרה.

אופן ההכנה:
בקערה נעשה גומחה ומשים את השמרים והסוכר.
נתחיל ללוש ונוסיף בהדרגה את המים ,אם היה ויש צורך בעוד מים ניתן להוסיף.

לאחר לישה טובה (במיקסר כ8 דקות) להוסיף את השמן ומלח ונלוש עוד שתי דקות להטמעה.
כשהבצק אחיד וחלק משאירים להתפחה כשעה.

טיפ- שימו שום מעל הבצק- עוזר בהתפחה...

אחרי שהבצק הכפיל או שילש את נפחו משטחים בתבנית משומנת, מתפיחים עוד חצי שעה ,יוצקים
רוטב והמון תוספות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ- 20 דקות.
*המלצה להכנת רוטב קל וטעים- רסק עגבניות, מים (כמות של הרסק) מלח, אורגנו, פלפל שחור ,
תבלין לפיצה .

תבלינים לפי הטעם-מומלץ ממש בזיליקום טרי מעל.

מוציאים, מניחים גבינות ובזיליקום טרי ומחזירים לתנור לעוד כ-5 דקות.


לאחר שהגבינות נמסו מוציאים , חותכים ובתיאבון .


תהנו :)

3 תגובות:

  1. סתם שתדעי שיש פיצריה בתל אביב שנקראת החתול הירוק והיא טבעונית לחלוטין או במסעדות טבעוניות לחלוטין שיש בתפריט פיצה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רומי! אני מכירה את החתול הירוק... קיבל המון פידבקים בקהילת האלרגיים... הבעיה היא שלהגיע לתל אביב אנחנו יכולים רק בשבתות ולצערי סגור שם ולכן עדיין לא טעמנו שם

      מחק
    2. תודה רומי! אני מכירה את החתול הירוק... קיבל המון פידבקים בקהילת האלרגיים... הבעיה היא שלהגיע לתל אביב אנחנו יכולים רק בשבתות ולצערי סגור שם ולכן עדיין לא טעמנו שם

      מחק