לקראת שבועות המתקרב אני עובדת על מתכונים חלביים והיום הכנתי עוגת גבינה
אפויה .
לעוגת גבינה קרה יש לי כבר מתכונים מנצחים שלי אך היום בניתי מתכון
מנצח לעוגה אפויה .
המתכון קל ופשוט וההכנה מהירה .
והעוגה - טעימה כל כך !!!
מצרכים :
4 ביצים (מופרדות)
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כוס קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
500גרם גבינה לבנה 5%
זוג מעדני יופליי -פירות - 300 גרם
גרידת תפוז מחצי תפוז
אינסטנט פודינג וניל
שמנת מתוקה להקצפה
שליש כוס חלב
קונפיטורת אוכמניות.
אופן ההכנה :
מקציפים את החלבונים (הלבן) במיקסר ותוך כדי ההקצפה מוסיפים את הסוכר
בהדרגה - עד להשגת קצף לבן ומבריק .
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים (צהוב) , גבינה, מעדנים ,קמח, קורנפלור,
גרידת תפוז ,חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל ושקית סוכר וניל.
לאחר השגת מרקם חלק ללא גושים מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים פנימה
לתוך הבלילה למרקם אחיד .
משמנים תבנית ושופכים את הבלילה לתבנית .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 20 דקות !
*ממליצה לשים תבנית עם מים בתחתית התנור.
שימו לב - החלק העליון משחים , העוגה תופחת אך בשום מצב אין לפתוח את התנור
תוך כדי האפיה כי זה יפיל את העוגה !
העוגה רכה מבפנים ונדמה כי לא אפויה אך אין מה לדאוג - היא מוכנה .
לאחר 20 דקות של אפיה יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לעוד 5 דקות נוספות
ללא פתיחת התנור.
כשסיימנו - מצננים את העוגה ומצפים אותה בקצפת שהכנו משמנת מתוקה ,
חצי חבילת אינסטנט פודינג ושליש כוס חלב.
מלמעלה כדאי לשים קונפיטורת אוכמניות .
אפשר לשים גם תותים או דובדבנים טריים.
כל כך טעים !!!
ונכון שממש פשוט ?!
ספרו לי חוויות .
תהנו :)
אפויה .
לעוגת גבינה קרה יש לי כבר מתכונים מנצחים שלי אך היום בניתי מתכון
מנצח לעוגה אפויה .
המתכון קל ופשוט וההכנה מהירה .
והעוגה - טעימה כל כך !!!
מצרכים :
4 ביצים (מופרדות)
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כוס קמח תופח
3/4 כוס קורנפלור
500גרם גבינה לבנה 5%
זוג מעדני יופליי -פירות - 300 גרם
גרידת תפוז מחצי תפוז
אינסטנט פודינג וניל
שמנת מתוקה להקצפה
שליש כוס חלב
קונפיטורת אוכמניות.
אופן ההכנה :
מקציפים את החלבונים (הלבן) במיקסר ותוך כדי ההקצפה מוסיפים את הסוכר
בהדרגה - עד להשגת קצף לבן ומבריק .
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים (צהוב) , גבינה, מעדנים ,קמח, קורנפלור,
גרידת תפוז ,חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל ושקית סוכר וניל.
לאחר השגת מרקם חלק ללא גושים מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים פנימה
לתוך הבלילה למרקם אחיד .
משמנים תבנית ושופכים את הבלילה לתבנית .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 20 דקות !
*ממליצה לשים תבנית עם מים בתחתית התנור.
שימו לב - החלק העליון משחים , העוגה תופחת אך בשום מצב אין לפתוח את התנור
תוך כדי האפיה כי זה יפיל את העוגה !
העוגה רכה מבפנים ונדמה כי לא אפויה אך אין מה לדאוג - היא מוכנה .
לאחר 20 דקות של אפיה יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לעוד 5 דקות נוספות
ללא פתיחת התנור.
כשסיימנו - מצננים את העוגה ומצפים אותה בקצפת שהכנו משמנת מתוקה ,
חצי חבילת אינסטנט פודינג ושליש כוס חלב.
מלמעלה כדאי לשים קונפיטורת אוכמניות .
אפשר לשים גם תותים או דובדבנים טריים.
כל כך טעים !!!
ונכון שממש פשוט ?!
ספרו לי חוויות .
תהנו :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה