יום ראשון, 26 ביוני 2016

עוגה מדליקה בצורת ארטיק שוקו בננה




כל שנה אני מתנדבת להכין עוגה במסיבת סיום של הגנים (ובשאר המסיבות אבל זה לפוסט אחר.. ) .
השנה חיפשתי ברשת רעיונות לצורת העוגה וראיתי עוגות מדליקות בצורת ארטיק
אז החלטתי להכין גם כן.

הכנתי לכם מתכון והדרכה מפורטת עבור מי שלא יודע איך להכין ורוצה .
קל להכנה, מרשים בטירוף וטעים מאוד .


מצרכים :
תבנית מלבנית 28
4 כוסות קמח תופח,
כוס וחצי סוכר,
כוס ורבע קקאו,
כוס ורבע שמן,
5 ביצים,
2 כוסות מים פושרים,
2 שמנת להקצפה (צמחי או חלבי לבחירתכם),
4 טיפות צבע מאכל ג'ל צהוב,
1 אינסטנט פודינג,
300 גרם צימקאו (אפשר גם שוקולד מריר),
3 כפות שמן.

**כוס= כוס פלסטיק חד פעמית שקופה של שתיה קרה.

אופן ההכנה :

מכינים את עוגת השוקולד - קמח,סוכר,קקאו,שמן,ביצים ומים פושרים.
מערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה ,נוזלית וללא גושים.
משמנים את התבנית טוב (צריך לחלץ את העוגה בקלות) ומוזגים את הבלילה פנימה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות לכ-25 דקות ,פותחים את התנור ונועצים קיסם
לבדוק  אם יבש מבפנים . אם כן, מוציאים ומצננים .


מקציפים את השמנות עם האינסטנט פודינג ו4 טיפות צבע מאכל ג'ל צהוב עד לקבלת קצפת עמידה
וצהובה.

מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית , מישרים ופותחים אותה באמצע למילוי שכבת קצפת .

סוגרים חזרה וקורצים באמצעות קערה עגולה "ביס" בקצה .

מורחים את הקצפת מלמעלה בציפוי עבה ואחיד,גם בצדדים וגם באיזור הביס.

ממיסים במיקרוגל את הצימקאו בפולסים של 20 שניות ומוסיפים 3 כפות שמן.
מערבבים להטמעת השמן ויוצקים על העוגה מלבד על החלק התחתון שלה ועל החלק של הביס.
מישרים עם פלטה את השוקולד כך שינזל לצדדים ויתן כיסוי מלא לכל העוגה.

מניחים על מגש גדול ותוקעים מקל של ארטיק או מקל של בדיקת גרון של רופא בקצה.

ניתן לכתוב על העוגה , לשים סוכריות ולקשט כאוות נפשכם.

קלי קלות הא ?
שתהיה חופשה נעימה :)  

2 comments:

  1. תודה רבה. אני מתכוונת. להכין אותה למסיבת סוף שנה

    השבמחק
  2. אני מכינה עכשיו הגננת פשוט אמרה רק עוגה כזו ממש מצאימה לנושא המסיבה תודה רבה.

    השבמחק