יום שני, 30 במאי 2016

לחם גבינות, מושחת וטעים בטירוף



כמעט בכל יום ראשון אני מוצאת את עצמי עומדת באותה הסיטואציה בה אני מתלבטת מה לעשות
עם החלה והלחם שנשארו לנו משבת.
לרוב הם מתייבשים ונזרקים.
השבוע ,לקראת חג השבועות שמתקרב קיבלתי את הגבינות החדשות של תנובה וכמו בסרטים המצוירים
נדלקה לי נורת רעיון מעל הראש שאם אשלב את הגבינות יחד עם הלחם של שבת אוכל ליצור משהו
טעים ביותר .
וכך היה.
אתמול,יום ראשון ,לקחתי את הלחם שנותר לי משבת ואת הגבינות החדשות והמצוינות והתחלתי לעבוד.
התוצאה - מדהימה.

והרי לכם המתכון הכל כך קל להכנה וטעים בטירוף.
מצרכים:
לחם- חתוך לפרוסות,
2 ביצים,
גבינות- אני השתמשתי בקרם פרש השף הלבן,קרם גבינה שמנת טוסקנה,נפוליאון גבינת שמנת עם חלפניו,
פרוסות בולגרית פיראוס, פתיתי מוצרלה תנובה.
שמנת לבישול .

אופן ההכנה :
ראשית מכניסים את הלחם לתבנית מתאימה (עדיפות לתבנית מאורכת כמו אינגלישקייק אך עבה יותר).
דואגים שיהיו מרווחים בין הפרוסות.
בין הפרוסות מורחים את הגבינות - קרם פרש,שמנת טוסקנה ונפוליאון חלפניו שנותנת טעם מדהים ופיקנטי.
מורחים היטב גם בחלק התחתון של הפרוסות על מנת שכל כולה של הפרוסה תהיה טעימה ומתובלת.

בין פרוסות הלחם המשוחות בגבינה מכניסים פרוסות של בולגרית (מומלץ לחתוך ל-3 את הבולגרית כך
שכל פרוסה תספק לנו 3 פרוסות) .

בקערה נפרדת נערבב את הביצים ונוסיף את השמנת לבישול ואז ניצוק מעל פרוסות הלחם את הנוזל ביצים
ושמנת ,כדאי ליצוק בפיזור כך שכל פרוסות הלחם יהנו מהנוזל ויספגו אותו היטב.

מעל נפזר פתיתי מוצרלה.

בינתיים נחמם תנור ל180 מעלות ונכניס את התבנית שלנו לתנור לכחצי שעה.
לפני שנוציא נסתכל על החלק התחתון של הלחם לראות כי גם הוא נאפה ואין נוזלים למטה.

התוצאה-
הבית אפוף ריח מדהים, וקיבלנו לחם גבינות יפהיפה וטעים בטירוף.
קל להכנה, ממחזר לנו את הלחם וכל-כך טעים !


תהנו :)






תגובה 1: