יום שלישי, 12 באפריל 2016

לחמניות במילוי בשר רכות ,אווריריות ונימוחות במכשיר ה icake - לא תאמינו- כשר לפסח.



כל כך הרבה פעמים אמרתי ואני אשוב ואומר -
אני מאוהבת במכשיר האייקייק שלי .
מתוקף ההתאהבות שלי ,הכי שמחתי בעולם לקבל מתנת חג פסח שתפורה עלי -
את מכשיר הicake החדש, כן זה עם כפתור ההדלקה והטיימר .

אני אתחיל ואומר שהוא חתיך הורס .
ואז אמשיך ואספר לכם שמכיוון שהוא חדש וכשר לפסח יצרתי בו מתכון לא פחות ממדהים וגאוני
ללחמניות ממולאות בשר - כשרות לפסח.
איך זה קורה?
פשוט מאוד.
הרי לכם המתכון המעולה שלי :)

*אני השתמשתי בפלטת הקאפקייקס, תוכלו להכין גם בפלטות של בראוניז,משולשים וכו.

מצרכים :
לכ-20 לחמניות .

למילוי הבשר-
250 גרם בקר טחון
בצל אחד חתוך קטן
חופן צנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה  מתוקה
כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
3 כפות שמן לטיגון

לבצק-
2 כוסות תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם
כפית סוכר
כפית מחוקה של מלח
ביצה אחת
חצי כוס שמן
כוס מים פושרים

אופן ההכנה:
נתחיל עם הבצק-
נשים בקערה את התערובת שמרים לפסח, שמן,ביצה, סוכר ומים .

נלוש היטב את הבצק (במיקסר או ידני לבחירתנו),נוסיף את המלח ונלוש עוד כמה דקות עד שהבצק
אחיד,רך ובמצב נוזלי(לא מרקם של בצק ליצירת כדורים אלא מצב של בצק בלילתי שצריך לצקת).

נעטוף את הבצק למשך כחצי שעה וניתן לו לנוח-לתפוח.

בינתיים נעבור להכנת מילוי הבשר-
נטגן את הבצל עד שמזהיב, עליו נוסיף את הבשר , ,פטרוזיליה והתבלינים ונטגן עד למצב
שהכל נטמע אחד בשני והבשר מוכן, נוסיף את הצנוברים וניתן בישול של עוד 5 דקות.


נוריד את הבשר מהאש וניתן לו להתקרר.

נחמם את מכשיר האייקייק שלנו יחד עם פלטות של קאפקייקס.
ניתן להכין גם בפלטות אחרות, לטעמי בקאפקייקס זה הכי קרוב ללחמניות.
*למי שאין מכשיר אייקייק (יש דבר כזה ??) אפשרי להכין גם בתנור בכוסות של קאפקייקס
או בעטרות קשיחות מספר 4 ,נכין את כל השלבים רגיל וניצוק בעטרות ולתנור שמחומם ל180 מעלות
עד הזהבה מלאה.

כאשר המכשיר שלנו חם נמזוג שכבה דקה של בצק-בערך כפית (שימו לב שהבצק דליל ותפוח ,
נכנס לשקע ומכסה את כולו לרוחב.

מעל נשים שכבת בשר ונכסה אותה עם עוד שכבת בצק(בערך כפית).

נסגור את המכשיר לכ-8 דקות ונוציא את הלחמניות.

הלחמניות יוצאות רכות,אווריריות וטעימות בטירוף עם תערובת בשר טעימה בטירוף.
מתאים בארוחת החג ובכל החג עצמו.

אני בהחלט הולכת להכין כמויות מזה ברמה היומית.

*למי שלא אוכל בשר או מעדיף פרווה ניתן להכין את הלחמניות הללו ריקות (רק למלא את השקעים
בבצק ללא המילוי) וניתן גם לשים מילוי אחר- זיתים/תירס/גבינה וכו- כל מה שתחפצו.

מבטיחה לכם לחמניות אגדיות שכולם ילקקו את האצבעות וישבחו אתכם .
שיהיה חג פסח שמח :)

9 תגובות:

  1. מודה ומתוודה זה היה טעיםםםםםםםםם

    השבמחק
  2. האם אפשר להשתמש בקמח תופח מעליו כשר לפסח במקום הקמח שמרים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם תשתמשי בקמח תופח לפסח לא תצטרכי להתפיח.
      עם זאת המרקם של הלחמניות יהיה שונה.

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  4. המתכון מותאם לגודל השקית של קמח שמרים ללא גלוטן?

    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. במתכון יש 2 כוסות קמח , בשקית בערך 4 כוסות

      מחק