יום שני, 4 באפריל 2016

עוגת מוס נוטלה , מושחתת וטעימה בטירוף-חלבית



לפעמים בא לנו להכין עוגה שכל מי שיטעם ממנה יתלהב וילקק את האצבעות.
עוגה כזו שגם תהיה יפה בטירוף, שתיראה מסובכת וקשה להכנה אבל שתהיה
קלה וזמינה גם למי שלא מחשיב את עצמו למאסטר שף...

אז היום החלטתי לשתף אתכם במתכון שלי לעוגה בדיוק כזו .
קלה להכנה ,נראית מליון דולר,טעימה בטירוף ומושחתת. אוי כמה היא מושחתת.


אז את המתכון הבא תשננו היטב כי הוא הולך לקצור אצלכם שבחים רבים.

עוגת מוס נוטלה . חלבית.


מצרכים :

לבסיס:
כוס קמח תופח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס קקאו
3 ביצים
חצי כוס מים פושרים.

למוס:
3 שמנת להקצפה
1 צנצנת שוקולד נוטלה - קטן (350 גרם)

לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב/מריר
2 כפות שמן

אופן ההכנה :
נתחיל עם הבסיס, נערבב את כל המרכיבים יחד לבלילה אחידה ודלילה וניצוק בתבנית
26/28 שנבחר.
נכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות לכ-15 דקות, נבדוק שהבסיס תפח ונאפה גם מבפנים
-נתקע קיסם ונוודא שיצא יבש.
נוציא את העוגה ונצנן אותה היטב.

נמשיך עם המוס-
נמזוג 2.5 חבילות של שמנת להקצפה לכלי הקצפה ונקציף היטב לקצפת עמידה.


את צנצנת ממרח נוטלה נכניס למיקרוגל לכ40 שניות על מנת לחממם את הממרח ולהמיס אותו מעט
בכדי שנוכל לחלץ אותו מהצנצנת בקלות.

*שימו לב - לממרח יש כיסוי מוזהב ויש להוריד את כל כולו לפני הכנסה למיקרוגל ולא להשאיר שאריות !
נערבב את הממרח הנוזלי החמים יחד עם חצי מהשמנת שהשארנו למצב דליל יותר של הממרח.

נשפוך את הקצפת אל הממרח ונקפל בעדינות (לא לערבב אלא לקפל בתנועות עדינות של 8) על מנת לשמור
על מרקם הקצפת ולא לשבור אותה.

כאשר הקצפת כולה אחידה וחומה נמזוג אותה על בסיס העוגה שהכנו וציננו.
*בסיס העוגה חייב להיות קר לגמרי ולא חמים או פושר.

נכניס למקפיא לכשעתיים ואז נכין את הציפוי.
נמיס במיקרוגל את 200 גרם השוקולד(2 טבלאות) ונוסיף 2 כפות שמן, נערבב היטב שהשמן יטמע בפנים .

נוציא את העוגה מהמקפיא וניצוק את השוקולד מעל שכבת המוס.
שימו לב- השוקולד מתקשה מהר ולכן נצטרך ליצוק ולמרוח במהירות.

מעל תוכלו לקשט כאוות נפשכם עם בוכריות/כיתוב/שוקולדים וכו.

נשמור את העוגה במקפיא (היא צריכה להיות קפואה) ונוציא כשעה לפני הגשה.

מבטיחה לכם שכל מי שיטעם יתאהב בה.
עוגה נדירה.

תהנו :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה