יום חמישי, 26 במרץ 2015

לכבוד פסח- מרק הקניידלך של סבתוש אתי


גדלתי בבית מזרחי שבו אמא מכינה תבשילים מרוקאים בעיקר אותם
למדה מבית אימה , אך בנוסף למדה מהמון מטבחים אחרים והכינה גם
תבשילים מעדות נוספות.
כך קרה שמרק קניידלך הסתנן אלינו הביתה ואמא מכינה אותו בכל
ליל סדר .
ואז בליל סדר אחד בני בכורי טעם את מרק הקניידלך של סבתוש אתי
והתאהב. מאז הוא מבקש ממנה כל הזמן את המרק המדובר.
או בשפתו - סבתוש תכיני לי קניילדך (שגיאת הכתיב במקור) .
סבתוש מכינה ללירון את המרק לעיתים קרובות וגם בליל הסדר הקרוב
היא תכין אותו .
רק הפעם זה יהיה בשינוי אחד .
את המרק היא תכין בסיר של סולתם רדד שקיבלתי מתנה לחג (להתנסות)
מלייק אנד שר .(כבר המלצתי בעבר להירשם אצלהם באתר וגם אתם תקבלו
מתנות) .

ביקשתי יפה וקיבלתי את המתכון של סבתוש אתי למרק הקניידלך .
ממש קל להכין וממש טעים .

מצרכים :
לכופתאות-
חצי קילו עוף טחון,
300 גרם קמח מצה,
2 בייצים,
כף גדושה אבקת מרק,
חצי כפית פלפל שחור.

למרק-
ניתן להשתמש בציר עוף טרי למי שיש.
למי שאין -
מרק על בסיס אבקת מרק-
ליטר וחצי מים,
3 כפות אבקת מרק עוף,
4 גבעולים של סלרי אמריקאי,
חצי כפית כורכום .

אופן ההכנה -
מערבבים את החומרים לכופתאות ויוצרים כדורים קטנים-
שימו לב הכופתאות מתנפחות.
מרתיחים את המיים עם שאר המרכיבים וכשהמים מגיעים לרתיחה
מכניסים את הכופתאות פנימה לבישול של כ20 דקות עד חצי שעה
על אש קטנה עם מכסה חצי פתוח.
כאשר הכופתאות צפות הרי לכם מרק קניידלך של סבתוש אתי,
טעים ,קל ומזין .

לגבי הסיר , מהיכרות מקדימה שלי עם סולתם רדד אני יודעת
שהסירים איכותיים ביותר, מפזרים את החום בצורה שווה ומוציאים
תבשילים מעולים .
מומלץ בחום .
אחלה מתנה לחג !

תהנו :)

ושיהיה חג שמח :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה