יום רביעי, 4 בפברואר 2015

דונאטס בשלל ציפויים - במכשיר המולטיקייק



מאז שקניתי את מכשיר המולטיקייק המשולב שלי אני לא מפסיקה
להשתמש בו ולנסות איתו מתכונים חדשים.

ניסיתי כבר מלא מתכונים שונים לדונאטס  אבל
נדבקתי לאחד איתו אני קוצרת מחמאות כל הזמן .
המתכון קליל - כמו של עוגת התפוזים שלי ,
התוצאה- דונאטס רכים וטעימים .
הציפויים- לפי בחירתנו .
המתכון פרווה וטעים מאוד . למי שרוצה לעשות חלבי
מוזמן להמיר את מיץ התפוזים לחלב ובציפוי ניתן לעשות
גם שוקולד חלב.
אצלי הילדה אלרגית לחלב ולכן רוב הדונאטס פרווה וכך גם הציפויים.

מצרכים:

1/2 כוס שמן,
כוס סוכר,
כפית תמצית וניל,
2 ביצים
גרידת תפוז מתפוז אחד,
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט (ניתן גם לשים מים/חלב)
2 כוסות קמח תופח.

*כוס=כוס חד פעמית

אופן ההכנה :

מערבבים בקערה- שמן,סוכר,תמצית וניל,גרידת תפוז,
מוסיפים ביצים,קמח ובסוף מיץ תפוזים .
*אם תעשו בסדר שרשמתי לא יהיו לכם גושים .
הבלילה צריכה להיות נוזלית - כמו של פנקייק.
לחמם את המכשיר עם פלטות של דונאטס ,לשמן 
עם מברשת סיליקון (או ספריי שמן) -לשמן גם בשקעים העליונים
ולמזוג לשקעים את הבלילה . עד סימון החצי.
לסגור למשך 6-9 דקות תלוי מכשיר ולהוציא בזהירות - חם .

לאחר שהדונאטס מתקררים ניתן לצפות אותם בשלל ציפויים .
אנחנו אוהבים ציפוי צימקאו - ממיסים צימקאו ומערבבים עם שמן -
על 100 גרם צימקאו כף שמן.
טובלים את הדונאטס עד חציו ומוציאים. לאחר דקה טובלים בסוכריות.

ניתן לצפות גם בריבת חלב/שוקולד חלב/רויאל אייסינג.

לבחירתכם .

תהנו :)


5 תגובות:

  1. זה הדונאטס הכי טעים שאכלתי אי פעם!

    השבמחק
  2. יוצאים לי דונאטס ממש דחוסים ולא מוכנים עד הסוף. איפה אני טועה?

    השבמחק
  3. בגירסה החלבית- אפשר להמיר את השמן בחמאה? יצא טעים יותר?

    השבמחק
    תשובות
    1. בגרסה חלבית תוכלו להמיר את השמן בחמאה ואת מיץ התפוזים בחלב. בהצלחה

      מחק