יום שני, 15 בדצמבר 2014

חמין של שבת בקלי קלות

החורף הגיע ואיתו המאכלים החורפיים .
היום אתן לכם הצצה לחמין של אמא שלי .
כל כך קל להכין וכל כך טעים ,ממלא ומנחם .

מצרכים :

חיטה,
גרגרי חומוס,
שעועית לבנה ,
2 ראשי שום,
תפוחי אדמה קלופים,
בייצים,
בטטה ,
בשר (צמחונים וטבעונים - ניתן להכין ללא בשר וללא בייצים ויוצא מצוין .
מלח, סילאן ופלפל צ'ומה .

אופן ההכנה :

משרים לילה לפני את הקטניות - במים חמים .

שמים בשקית קוקי את החיטה עם סילאן,כף פלפל צ'ומה , מלח ושיני שום.
בסיר הפלא (או סיר רגיל על פלטה) שמים את הקטניות (חומוס ושעועית)
בייצים שטופות היטב,תפוחי אדמה, בטטה, שום, בשר ומעל את שקית
הקוקי עם החיטה.

שופכים מעל מרינדת רוטב שמורכבת ממים , סילאן, פפריקה מתוקה ,
פלפל שחור,מלח וכמון .
*מבחינת כמויות זה הכל תלוי בגודל הסיר שלכם - לכן לא רשמתי ...
מביאים לרתיחה ומנמיכים לחום נמוך ללילה שלם .
מבטיחה לכם שבבוקר הריח של החמין הוא זה שיעיר אתכם .

*זהירות כשאתם פותחים את שקית הקוקי - יוצא המון אדים.


שיהיה לנו חורף חם .


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה