יום שלישי, 17 ביוני 2014

מתכון טעים וקליל לארוחת צהריים מעולה

אתמול קבענו לאכול צהריים בחוץ ולכן לא בישלתי כלום .
 תוכניות לחוד ומציאות לחוד ומצאנו את עצמנו בבית לצהריים אך
ללא ארוחה .
מחיפוש קל בפריזר מצאתי פילה סלמון קפוא ונזכרתי במתכון מצוין
שלמדתי בעבר אך החלטתי לשנות אותו קצת בהתאם
לצרכים שלי (ולמלאי הנוכחי במקרר ) .
המנה העיקרית - דג סלמון ברוטב (זיגוג ) אסיאתי מתוק .
לתוספת - סטייק צ`יפס של השופרסל
אופן ההכנה :
נתחי פילה סלמון טרי / מופשר לגמרי .
על מחבת חמה עם שמן זית מניחים את הפילה סלמון על הצד עם העור למשך
כשתי דקות . לאחר מכן להפוך לצד השני (הורוד) למשך כ-2 דקות נוספות
. לאחר שתי דקות שופכים את בלילת הרוטב.
לרוטב :
בקערה מערבבים : סילאן (כ-3 כפות) , רוטב צ`ילי מתוק (כ-2 כפות) ,
שמן סומסום (חצי כפית) , סויה (כפית),שמן זית (כף) ,
מים (3 כפות) את המרינדה יוצקים מעל הדגים ומשאירים כשתי דקות נוספות
 לאחר מכן הופכים שוב את נתחי הדג לצד העור,מפזרים פלפל שחור גרוס ומעט
מלח ונותנים לרוטב להצטמצם כדקה .

מורידים מהמחבת לצלחת ושופכים מעט מהזיגוג על הדג. סה"כ הזמן שהדג
במחבת - כ- 8 דקות.
זהירות לא לגעת בזיגוג עם היד - אזהרת כוויה חמורה !
את הסטייק צ`יפס הכנתי בסיר טיגון ללא שמן - סיר מעולה אשר מכין את הצ`יפס
נפלא קראנצ`י ונטול שמן.
לסטייק צ`יפס הכנתי מטבל מיוחד וטעים -
בקערה לערבב 3 כפות מיונז , כפית חרדל דיז`ון , 2 כפות צ`ילי מתוק ,כפית סויה .

התוצאה מטבל טעים ומעולה - הולך מצוין גם עם טבעות בצל !
בתיאבון :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה