בשבוע שעבר יצאתי לסיור בלוגרים וסקירה של מסעדות שף בדרום . של השף סהר רפאל .
קודם כל שאלתי את עצמי - למה שאנשים יסעו עד למסעדות האלו ? האחת - כדיתא במושב
תימורים - בדרך לקרית גת והשניה - כרמים במושב סגולה . לא חושבת שאנשי המרכז ירחיקו
עד כדי כך רק בשביל מסעדה.
הדבר השני ששאלתי את עצמי היה - מי זה השף סהר רפאל ולמה השם הזה מצלצל לי מוכר ?
יצאנו למסעדת כדיתא בשעה 18:00 בערב . תוך חצי שעה אולי כמה דקות יותר כבר הגענו .
התבדיתי ... זה לא כזה רחוק .
עצרנו בחניה - באמצע שום מקום כזה, אל מול החניה ניצבת המסעדה שלמרגלותיה דשא רחב
ידיים ומעל שלט ענק המספר כי הגענו ל- כדיתא .
כדיתא ,מסעדת שף (השף סהר רפאל) היא מסעדה כשרה , עם מנות מסוגננות וטעימות .
למסעדה יש מקומות ישיבה בפנים באווירה רומנטית ונעימה
ובחוץ בשטח מקורה וסגור . המסעדה יכולה להכיל עד 220 סועדים ובימים חמים ניתן
לערוך גם אירועים בחזית על כר הדשא המזמין.
תוך כדי המנות הקטנות והטעימות שיצאות אלינו מהמטבח אני שומעת מחברי ומבינה מדוע
השם סהר רפאל מוכר לי .
בעבר היתה תוכנית ריאליטי "המטבח" בה כמה שפים התחרו ביניהם על התואר הנחשק
שבזכיה בתוכנית + חוזה עבודה לשנה במסעדה שתפתח עבורם . השף סהר רפאל הוא הזוכה
בתוכנית. נפתרה התעלומה .
המנות שהגיעו אלינו לטעימות :
ארנצ`יני טלה בשני רטבים: מנה מעולה :
שיפוד אנטריקוט עם פטריה ופירה:
במהלך הטעימות הכרנו את השף אשר סיפר על עצמו והרזומה הענק שלו . בעיקר רואים עליו
כשהוא מדבר- כמה הוא אוהב את מה שהוא עושה . בחור צעיר שהספיק הרבה כולל עבודה
במסעדות מוכרות בארץ ובחו"ל, כתיבת ספרי בישול ולבסוף מצא את הנחלה שלו במסעדות
כדיתא וכרמים .
סיימנו את החלק של כדיתא ויצאנו לכיוון מושב סגולה .
נכנסנו אל מסעדת כרמים .מסעדה גדולה ויפה . התיישבנו לשולחן והמנות יצאו במלוא הדרן,
תפארתן וטעמן .
לחמי הבית בליווי מטבלים שונים:השום קונפי מוצלח במיוחד :
פטריות גריל מוקפצות בחמאה שמנת יין לבן ותימין :
סלט שורשים עם אגוזי מלך מסוכרים רוקט וחמוציות :סלט מעולה!
סלט עגבניות ומוצרלה :סלט גאוני מבחינתי .המוצרלה סופגת את טעמי הרטבים . פשוט תענוג לחך.
חציל קלוי עם עגבניות וגבינה מותכת מעל:
ואז עברנו אל העיקריות (מה יש עוד ???)
אל השולחן הגיעו גם מנות של פירות ים מכיוון שאני לא אוכלת - לא אוכל לתת חוות דעת
אישית אך ממה ששמעתי את חברי לשולחן -המנה הזו נהדרת !! ים שרימפס ברוקפור:
טרילוגיה של אנריקוט פילה בקר וכבד אווז:
כבד אווז על בצק תפוח עם סוכריות בלסמי מרהיבות בצד:
ומנה מעולה ומנצחת לטעמי - רביולי עגבניות לבה וקונפי ארטישוק :
יואווווו כמה אוכל !!!!!!! ואיזה טעים !!!!!!!!
ואז מפנים את השולחן , מנקים ומגישים כפיות . איפה אני אשים עכשיו קינוח ??? אני חושבת
שהשתמשתי בקיבה הנפרדת של הקינוחים לצורך המנות העיקריות ...
והם הגיעו . יפים יפים וכל כך טעימים.
עוגת גבינה ושוקולד, פשוטה אך טעימה :
עינוגי שוקולד וגבינת מסקרפונה מוקצפת:
וקן לציפור. סלסלת קדאיף במילוי מסקרפונה ,שוקולד לבן ופירות יער . אוי זה טעים .
לסיכום אומר דבר כזה :
אני בהחלט רואה סיבה טובה למה לנסוע "לדרום" בשביל המסעדה הזו . כל כך טעים , אווירה
מצוינת ומגוון מנות מעולות.
שווה את הנסיעה של 40 דקות +- (מראשון לציון) . אני בהחלט אחזור לכאן שוב - ומקווה
שכמה שיותר מהר .
ממליצה גם לכם .
תהנו :)
קודם כל שאלתי את עצמי - למה שאנשים יסעו עד למסעדות האלו ? האחת - כדיתא במושב
תימורים - בדרך לקרית גת והשניה - כרמים במושב סגולה . לא חושבת שאנשי המרכז ירחיקו
עד כדי כך רק בשביל מסעדה.
הדבר השני ששאלתי את עצמי היה - מי זה השף סהר רפאל ולמה השם הזה מצלצל לי מוכר ?
יצאנו למסעדת כדיתא בשעה 18:00 בערב . תוך חצי שעה אולי כמה דקות יותר כבר הגענו .
התבדיתי ... זה לא כזה רחוק .
עצרנו בחניה - באמצע שום מקום כזה, אל מול החניה ניצבת המסעדה שלמרגלותיה דשא רחב
ידיים ומעל שלט ענק המספר כי הגענו ל- כדיתא .
כדיתא ,מסעדת שף (השף סהר רפאל) היא מסעדה כשרה , עם מנות מסוגננות וטעימות .
למסעדה יש מקומות ישיבה בפנים באווירה רומנטית ונעימה
ובחוץ בשטח מקורה וסגור . המסעדה יכולה להכיל עד 220 סועדים ובימים חמים ניתן
לערוך גם אירועים בחזית על כר הדשא המזמין.
תוך כדי המנות הקטנות והטעימות שיצאות אלינו מהמטבח אני שומעת מחברי ומבינה מדוע
השם סהר רפאל מוכר לי .
בעבר היתה תוכנית ריאליטי "המטבח" בה כמה שפים התחרו ביניהם על התואר הנחשק
שבזכיה בתוכנית + חוזה עבודה לשנה במסעדה שתפתח עבורם . השף סהר רפאל הוא הזוכה
בתוכנית. נפתרה התעלומה .
המנות שהגיעו אלינו לטעימות :
ארנצ`יני טלה בשני רטבים: מנה מעולה :
שיפוד אנטריקוט עם פטריה ופירה:
טוסטונים קרם ארטישוק ואנשובי ביתי : טעים מאוד!
במהלך הטעימות הכרנו את השף אשר סיפר על עצמו והרזומה הענק שלו . בעיקר רואים עליו
כשהוא מדבר- כמה הוא אוהב את מה שהוא עושה . בחור צעיר שהספיק הרבה כולל עבודה
במסעדות מוכרות בארץ ובחו"ל, כתיבת ספרי בישול ולבסוף מצא את הנחלה שלו במסעדות
כדיתא וכרמים .
סיימנו את החלק של כדיתא ויצאנו לכיוון מושב סגולה .
נכנסנו אל מסעדת כרמים .מסעדה גדולה ויפה . התיישבנו לשולחן והמנות יצאו במלוא הדרן,
תפארתן וטעמן .
לחמי הבית בליווי מטבלים שונים:השום קונפי מוצלח במיוחד :
פטריות גריל מוקפצות בחמאה שמנת יין לבן ותימין :
סלט שורשים עם אגוזי מלך מסוכרים רוקט וחמוציות :סלט מעולה!
סלט עגבניות ומוצרלה :סלט גאוני מבחינתי .המוצרלה סופגת את טעמי הרטבים . פשוט תענוג לחך.
קרפצ`ו סינטה פיסטוקים ופרמזן רג`יאנו :
חציל קלוי עם עגבניות וגבינה מותכת מעל:
ואז עברנו אל העיקריות (מה יש עוד ???)
אל השולחן הגיעו גם מנות של פירות ים מכיוון שאני לא אוכלת - לא אוכל לתת חוות דעת
אישית אך ממה ששמעתי את חברי לשולחן -המנה הזו נהדרת !! ים שרימפס ברוקפור:
טרילוגיה של אנריקוט פילה בקר וכבד אווז:
כבד אווז על בצק תפוח עם סוכריות בלסמי מרהיבות בצד:
ומנה מעולה ומנצחת לטעמי - רביולי עגבניות לבה וקונפי ארטישוק :
יואווווו כמה אוכל !!!!!!! ואיזה טעים !!!!!!!!
ואז מפנים את השולחן , מנקים ומגישים כפיות . איפה אני אשים עכשיו קינוח ??? אני חושבת
שהשתמשתי בקיבה הנפרדת של הקינוחים לצורך המנות העיקריות ...
והם הגיעו . יפים יפים וכל כך טעימים.
עוגת גבינה ושוקולד, פשוטה אך טעימה :
עינוגי שוקולד וגבינת מסקרפונה מוקצפת:
וקן לציפור. סלסלת קדאיף במילוי מסקרפונה ,שוקולד לבן ופירות יער . אוי זה טעים .
לסיכום אומר דבר כזה :
אני בהחלט רואה סיבה טובה למה לנסוע "לדרום" בשביל המסעדה הזו . כל כך טעים , אווירה
מצוינת ומגוון מנות מעולות.
שווה את הנסיעה של 40 דקות +- (מראשון לציון) . אני בהחלט אחזור לכאן שוב - ומקווה
שכמה שיותר מהר .
ממליצה גם לכם .
תהנו :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה